Go Back

Hodnotenie

Ingrediencie

Suroviny na prípravu mäsa

  • ½ kg kozľacieho mäsa
  • ½ kg bravčového pliecka
  • 1 ks cibuľa
  • olej (podľa chuti)
  • soľ (podľa chuti)
  • mleté korenie štyroch farieb (podľa chuti)
  • mletá červená paprika (podľa chuti)

Suroviny na prípravu omáčky

  • 50 g maslo
  • 2 - 3 PL hladká múka
  • mlieko (podľa chuti)
  • 250 ml smotana na šľahanie
  • soľ (podľa chuti)
  • ocot (podľa chuti)
  • čerstvý kôpor (podľa chuti)
 

Návod na prípravu

Príprava mäsa

  • Na jemno nakrájanú cibuľu orestujeme do hneda v hrnci na oleji, pridáme mäso, okoreníme a pridáme papriku
  • Podlejeme trochou vody a podusíme až kým mäso nezhnedne a nezmäkne. (Treba občas premiešať a podliať)
  • Hotové mäso zahustíme trochou múky.

Príprava omáčky

  • Z masla hladkej múky urobíme zápražku a zalejeme mliekom (podľa potreby) za stáleho miešania (inak vzniknú hrudky)
  • Mlieka a múky dávame toľko aby omáčka nebola ani veľmi riedka ani veľmi hustá. ( S varením omáčka zhustne a po vychladnutí ešte viac )
  • Pridáme soľ (podľa chuti) a na záver pridáme smotanu, nasekaný kôpor a dochutíme octom.